Vesilinnustus Sorsastusveneen naamiointi

Sorsastusveneen naamiointiSorsastusta kaislikossa

Kaislikon suojassa.


Vesilinnustuksessa käytettävä vene on syytä naamioida, jotta metsästäjä pysyy riistan katseilta piilossa. Vene kannattaa naamioida riippumatta siitä, että metsästääkö suoraan veneestä vai onko vene vain kuljetusta varten.


Käytä maaston tarjoamaa suojaa

Veneen naamioinnin voi tehdä monella tapaa, yksinkertaisin ratkaisu on vetää vene kaislikon suojaan. Parhaimman naamioinnin saa kuitenkin aikaiseksi naamioimalla itse veneen sekä käyttämällä apuna maaston tarjoamia mahdollisuuksia.


Sorsastusveneen naamioiminen maalaamalla

Yksi tapa on naamioida vene, on maalata se maastonväriseksi. Tällöin on kiinnitettävä huomiota siihen, että käytettävät värit sopivat maastoon jossa yleisimmin metsästetään. Huomiota on syytä kiinnittää myös siihen, että kuviot eivät ole säännöllisiä, vaan, että ne muodostavat epäsäännöllisen kuvion joka rikkoo veneen hahmon.


Veneen naamiointi naamioverkolla

Sorsastusveneen naamiointiin voi käyttää myös naamioverkkoja. Naamioverkon etuna on se, että veneen naamiointi on tarvittaessa nopeasti poistettavissa tai vaihdettavissa. Naamioverkon voi myös yhdistää naamiomaalattuun veneeseen, jolloin se tuo lisäsuojaa ja syvyyttä naamiointiin.


Naamioverkon väri valitaan metsästysmaaston mukaan. Tavallisen naamioverkon voi halkaista pituussuunnassa jolloin siitä saa veneen molemmille laidoille ripustettavan naamioinnin. Naamioverkkoa voi nostaa veneen laitaa korkeammalle esim. tukikehikon avulla. Kenties helpoin tapa nostaa naamioverkkoa ylöspäin on kiinnittää sopivan mittaiset tukikepit aironhankaimiin. Näiden tukikeppien avulla nostetaan naamioverkkoa ylöspäin, jolloin se antaa suojaa veneen sisällä oleville metsästäjille.


Älä heikennä veneen ajo-ominaisuuksia

Veneen naamioinnissa on syytä kiinnittää huomiota siihen, että naamiointi ei vaikuta olennaisesti veneen ajo-ominaisuuksiin. Tämä on erityisen tärkeää esim. merellä. Koiran kanssa metsästettäessä koiralla on oltava riittävän esteetön kohta josta pääsee veteen ja sieltä pois.


Sorsastusveneen naamiointi lisää metsästyksen mielekkyyttä; metsästystilanteet lisääntyvät ja tilanteet ovat parempia lintujen uskaltautuessa lähemmäksi.
Verkkokaupasta veneen naamiointiin Avery naamioverkko, käy tutustumassa.