Vesilinnustus Vinkkejä houkutuskuvien ostamiseen

Vinkkejä houkutuskuvien ostamiseen


Houkutuskuvia.

Houkutuskuvia: vasemmalta lähtien HotBuy sorsankuva, ruokaileva sorsa ja kaksi tavallista italialaista.


Sorsan houkutuskuvien ostaminen on aina monen tekijän summa. Tärkein tekijä on tietysti se millaisia houkutuskuvia tarvitsee; mitä lajia ne esittävät, onko niissä vesiköli vai umpinainen köli vai pitääkö niiden olla maalle asetettavia ja mitä muita ominaisuuksia niiltä vaaditaan.


Heppoisen oloiset Italiassa valmistetu houkutuskuvat kannattaa yleensä jättää kauppaan. Niiden ainoa etu on se, että ne ovat halpoja ja usein ne ovat ainoita malleja, joissa on vesiköli, jos tarvitsee vesikölillisen. Vesikölillisiä kannattaa ostaa ainoastaan jos houkutuskuvien paino on ratkaiseva tekijä eli niitä joutuu kantamaan paljon. Mikäli houkutuskuvien paino ei ole ratkaisevaa niin umpiköli on parempi vaihtoehto.


Umpikölillisten sorsan houkutuskuvien etuja ovat rauhallisempi uinti myös aallokossa sekä niiden asettelun helppous: suurimman osan umpikölisistä houkutuskuvista voi vain heittää veteen ja ne asettuvat oikein päin.


Houkutuskuvan rauhallisen asennon, aidolta näyttävyyden jne. jälkeen tärkein laatutekijä on maalin pysyminen houkutuskuvassa. Italialaisista houkutuskuvista, varsinkin niistä kaikkein halvimmista maalit lähtevät todella helposti. Osassa italialaisia houkutuskuvia maalit pysyvät ihan tarpeeksi hyvin; minulla on esim. italialaisia telkänkuvia joissa maali on pysynyt ihan hyvin, näissä kuvissa on lisäksi umpiköli.Tietyistä italialaisista houkutuskuvista maalit rapisevat todella helposti.


Jos maalin pysyminen, rauhallinen uintiasento, umpiköli sekä sopuhinta ovat laadukkaan sorsan houkutuskuvan mittareita, niin amerikkalaiset HotBuy houkutuskuvat Greenhead Gearilta ovat laadukkaita kuvia.

Nämä houkutuskuvat ovat palvelleet hyvin monen syksyn ajan. Tosin miinuspuolensa niissäkin on: ankkurinarulle varattu reikä on aika ahdas ja kuvien kölissä ei ole klipsiä, johon ankkurinarun voisi lukita säilytyksen ajaksi.


Vielä näin lopuksi sanoisin, että osta vähintään viisi, mutta mieluummin 15-25 houkutuskuvaa tai enemmänkin jos metsästysalueellasi lentelee suuria vesilintuparvia.