Petoeläimet Ketun pillitys: tee-se-itse houkutuskuvat

Ketun pillitys: tee-se-itse houkutuskuvat


Ketun pillityksessä on hyödyllistä käyttää houkutuskuvia. Houkutuskuvilla on kaksi tarkoitusta: houkutella kettuja, sekä kiinnittää kettujen huomio houkutuskuviin, auttaen metsästäjää pysymään huomaamattomana.

Houkutuskuvia voi paitsi ostaa, niin sellaisia voi tehdä myös itse. Materiaaliksi voi käyttää melkein mitä tahansa, joka muistuttaa ketun saaliseläintä tai sen osaa.Sorsan sulista sidottu sulkamytty ja jäniksen käpälä.


Yllä on kaksi ketun houkutteluun sopivaa houkutinta. Ensimmäinen on kevyt sulkamytty, joka heiluu tuulessa, kun sen ripustaa langalla roikkumaan kepistä tai oksasta. Sulkamytyn houkuttelevuus lisääntyy sen heiluessa tuulessa. Jälkimmäinen on jäniksenkäpälä, jonka senkin voi ripustaa roikkumaan kepistä, tai tökätä maahan näkyvälle paikalle. Mikäli haluaa maksimaalisen näkyvyyden houkuttimelle, niin valkoinen käpälä näkyy parhaiten, kun sitä käytetään sulan maan aikana ja kääntäen tumman käpälän osalta.


Houkutuskuvien käyttö

Houkutuskuvat sijoitetaan 30- 100 metrin päähän metsästäjästä kohti ketun oletettua saapumissuuntaa, siten, että ketun täytyy tulla sopivalle ampumasektorille lähestyessään houkutuskuvaa. Houkutuskuvat voi asettaa suoraan maahan, tai laittaa roikkumaan langalla kepin nokkaan, tai puun oksasta. Ketun pillityksessä on erittäin tärkeätä tietää tuulen suunta, joten muistathan tarkistaa sen ennen houkutuskuvan asettamista.


Houkuttimien tehoa voi lisätä suihkuttelemalla niihin houkutushajusteita, esim. jäniksenkäpälään jäniksen hajuista ketun houkutushajustetta. Lisää ketun pillityksestä löydät artikkelista: "Ketun pillitys - lyhyt oppimäärä".