Muu Vinkkejä linnun nylkemiseen

Vinkkejä linnun nylkemiseen


Pääasiassa kalaa syövät sukeltajalinnut kannattaa nylkeä ja poistaa mahdollinen rasva, jotta lihaan ei tule kalanmakua. Kaikkia sukeltajalintuja ei mielestäni tarvitse nylkeä, ainakaan maun vuoksi, mutta esim. koskelot on hyvä nylkeä.


Nylkeminen on parasta aloittaa linnun pituisella avausviillolla linnun selkään, näin vältetään leikkaaminen liian syvälle, liian syvälle leikattaessa rintalihoihin tulee turhia viiltoja sekä nylkeminen vaikeutuu. Nylkeminen on parasta suorittaa ylävartalosta alavartaloon päin. Nylkemisessä joutuu usein käyttämään aika paljon voimaa, mutta veitsellä on hyvä auttaa aina välillä. Raajat nyljetään siihen asti mihin lihaa riittää, luu katkaistaa nivelestä puukon avulla tai vahvoilla saksilla. Kun lintu on nyljetty niin vatsaonteloon tehdään avausviilto ja lintu suolistetaan tavalliseen tapaan.