Muu Metsästysvarusteiden naamiointi

Metsästysvarusteiden naamiointi


Metsästyksessä käytettävät varusteet, kuten aseet, ampumatuet ja reput on usein hyvä naamioida.

Metsästysvarusteiden naamiointi on oiva keino parantaa metsästäjän kokonaisvaltaista naamioitumista. Naamioinnissa on kaksi perustapaa: naamioida varusteet ympäristön värisiksi ja tai peittää varusteiden ääriviivat. Aseiden, kiikaritähtäimien ja ampumatukien tyyppisten varusteiden naamiointiin sopii erinomaisesti camoteippi. Camoteipillä varusteisiin saa ympäristöön naamioituvan mattapinnan. Parhaiten teippi sopii koviin esineisiin, joiden ympärille sitä on helppo pyörittää. Camoteippiä saa eri väreillä ja teippi on helposti vaihdettavissa ja uudelleen käytettävissä.


Camoteipillä naamioitu kivääri

Kivääriä on häivytetty talviseen maastoon camoteipin avulla.


Camoteipillä on kuitenkin erittäin hankala naamioida pehmeitä kohteita, kuten metsästysreppuja. Metsästysreppujen naamiointiin sopivat parhaiten naamioverkon palaset ja luonnontuotteet, kuten pienet puun oksat. Repuissa on usein erilaisia kiinnikkeitä, joihin saa helposti kiinni vaikkapa kuusenhavun. Kiinnityksessä voi käyttää apuna esimerkiksi kuminauhaa, jonka irtopäään saa helposti varmistettua oksanhankaan.


Paras naamiointi yhdistämällä eri naamiointikeinoja

Yhdistämällä camoteipin käyttö esimerkiksi havuihin tai kaisloihin saadaan naamioitua varusteita maaston väriseksi sekä peitettyä varusteiden ääriviivoja. Naamioinnin ei tarvitse olla pysyvää. Kiväärin piippuun voi helposti kietaista pienen havunpätkän kuminauhan avulla, kun asetutaan passiin ja poistaa havunpätkän passista lähdettäessä. Kiikaritähtäintä käytettäessä ei haittaa vaikka havu olisi vähän tähtäimen tiellä, koska tähtäinkuvaan asti se ei näy. Aseen piipun päälle voi myös viskaista pienen palan naamioverkkoa ja passista lähtiessä kääräistä naamioverkon palasen takaisin taskuun. Vähän mielikuvitusta käyttämällä on helppo käyttää tilanteeseen sopivaa naamiointia.


Aseiden naamioinnissa on kiinnitettävä huomiota siihen, että naamiointi ei häiritse aseen toimintaa ja naamiointi kestää aseen kuumentumisen tai aseella ei ammuta niin paljon, että se kuumentuisi. Mikäli aseella ammutaan niin paljon, että se kuumentuu, niin aseen naamiointiin löytyy erilaisia pysyvämpiä laminaatteja, jotka kestävät kuumuutta. On syytä ottaa huomioon, että tavallinen camoteippi ei kestä aseen kovaa kuumentumista. Naamiointi on välillä myös syytä poistaa ja puhdistaa ase naamioinnin alta. Mikäli ase on päässyt kastumaan, niin ase on aina syytä puhdistaa myös naamioinnin alta.