Tuote-esittelyt Nordik Predator- kettupillin käyttäminen

Nordik Predator- kettupillin käyttäminen


Vinkkejä Nordik Predator- kettupillin käyttöön.


Nordik Predator kettupillin suuosa


Nordik Predator- kettupillissä on neljä eri perusääntä, joita vaihdellaan siirtämällä pillin mukana tulevaa kumirengasta eri kolojen välillä. Perusäänet kattavat hiiren piipityksen, kanin ja jäniksen hätähuudot sekä sorkkaeläimen hätähuudon. Suomen olosuhteissa käytetään yleensä jäniksen hätähuutoa. Jäniksen hätähuuto sopii parhaiten, kun houkutellaan kettua, johon ei ole näköyhteyttä. Jäniksen hätähuudon houkuttelevuus perustuu siihen, että se matkii petoeläimen kynsissä olevan jäniksen parkunaa. Kettu tulee paikalle varastaakseen saaliin toiselta ketulta. Tästä syystä jäniksen parkuna houkuttelee erityisesti hyvässä kunnossa olevia täysikasvuisia kettuja. Nuoret tai sairaat ketut eivät yleensä uskalla varastaa saalista toiselta ketulta, saati joltain isommalta pedolta.


Hiiren piipitys sopii läheltä houkutteluun, kun esim. nähdään pellolla myyriä saalistava kettu. Hiiren piipitys ei kuulu kauas, mutta se houkuttelee myös arempia kettuja ja pienempiä petoja, koska vastassa on vain hiiri. Hiiren piipityksen idea on siis hyvin erilainen, kuin hätähuutoja käytettäessä, jotka matkivat sitä, että paikalla on toinenkin peto. Nordik Predatorin neljäs ääni eli sorkkaeläimen hätähuuto on tarkoitettu karhun houkutteluun. Sorkkaeläimen hätähuutoa puhalletaan lähes yhtäjaksoisesti noin tunnin ajan.


Lue lisää ketun pillityksestä: "Ketun pillityksen lyhyt oppimäärä", jossa kerrotaan perusteet ketun pillitykseen tai siirry suoraan artikkeliin "Taktiikoita ketun pillitykseen".