Metsästysammunta Lentoonammuntavinkkejä metsästykseen

Lentoonammuntavinkkejä metsästykseen


Lentoonammunnassa on hyvä huomioida muutama seikka, jotta riistalaukaus onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Passissa

Passissa ollessani istun yleensä jakkaralla tai veneessä vartalo kohti lintujen odotettua tulosuuntaa/kohti houkutuskuvia. Tästä asennosta ylös noustaessa ampuma-asento ei ole ideaalinen esim. suoraan kohti tulevien lintujen ampumiseen; jalkojen ja vartalon asento on väärä.

Itseäni on auttanut huomattavasti se,että nousen ripeästi, mutta rauhallisesti ylös ja "tanssahtelen" itseni ampuma-asentoon eli liikutan jalkani sellaiseen asentoon jossa ne ovat ideaalisesti suuntautuneet sitä hetkeä varten/sillä hetkellä, kun laukaus lähtee kohti lintua. Toimenpide on siis täysin sama, kuin ampumaradalla.Jos linnun lentorata muuttuu oleellisesti esim. metsästäjän seisomaan nousun säikäyttämänä niin jalkojen asentoa on muutettava sen suhteen, lisäksi jos on tarpeellista niin jalkoja on hyvä liikuttaa myös mahdollista toista laukausta varten.


Metsästystilanteessa kaikki ylläkuvattu tapahtuu tietysti "nopean rauhallisesti". Lisäksi on huomionarvoista, että metsästäjän on oltava paikoillaan, kunnes lintu on sopivalla hollilla ja vasta sitten noustava ylös ja suoritettava edellä mainitut toimenpiteet. Jos metsästäjä nousee ennen aikojaan ylös ja alkaa hakemaan oikeaa ampuma-asentoa niin saattaa hyvinkin käydä niin, että lintu huomaa metsästäjän ja lentää tiehensä.


Hiivintämetsästyksessä

Edellä mainittu jalkojen liikuttelu tuottaa paremman tuloksen myös esim. kävellen tapahtuvassa hiivintämetsästyksessä. Linnut saattavat kaikota mistä suunnasta tahansa joten on tärkeää liikuttaa jalkojaan ideaalista ampuma-asentoa varten. On täysin tarpeetonta yrittää ampua huonosta asennosta, kun nopealla jalkojen liikkeellä saa paremman ampuma-asennon.


Lue lisää haulikolla ampumisesta: ennakon otto haulikolla metsästettäessä.